Neodesláno - Ničí odbarvování vlasy? ANO i NE

Tak ničí, nebo neničí odbarvování vlasy?

Další z článků na téma jak se starat o své vlasy a co vše vydrží. Správná odpověď je: Ano i ne. Velmi záleží na chemickém postupu a materiálu, který se zvolí. 
Chtěla bych jinou barvu vlasů, ale bojím se, nechci si spálit vlasy. Jeden z velmi častých povzdechů v naší  kadeřnické branži. Jak to tedy je. Zkusím odpověď zjednodušeně a srozumitelně.

4682b4

vlasy

Kdy ničí?

Pokud jsou vlasy už odbarvené, nebo jakkoliv chemicky upravené (trvalá, chemické narovnání, melíry, blond barva..), poškozené, hodně suché, tak znovu kompletním odbarvením (od kořínků po konečky), můžete vlasy velmi poškodit až upálit. 

Vždy je potřeba pečlivě zvážit co vlasy vydrží a co už ne.

Určitě se nedá paušalizovat, že opakované odbarvení vlasy zničí. To určitě ne. Pokud se vše udělá jak má a budete k tomu používat vlasovou kosmetiku, která pomůže vlasy regenerovat, můžou se odbarvit v celé délce víckrát, ale opravdu záleží na kvalitě a stavu vlasů.

Můžete také nenávratně poškodit pokožku (popáleniny, puchýřky, strupy..) a vlasy už v některých místech nemusí nikdy narůst a zůstanou místa, která nelze nazvat jinak, než plešky.

4682b4

vlasy

Kdy neničí.

Když jsou vlasy nejenom přírodní, ale celkově v dobré kondici a použije se vhodný zesvětlující materiál    (barva, odbarvovací prášek) a dodrží se chemický postup, tak vlasy můžeme/te zesvětlit bez poničení. 

Vlasy se můžou odbarvit/ zesvětlit opakovaně, ale vždy se musí pečlivě dodržet následný chemický postup. To už je spíš zkušené pro profesionály.

To, že se vlasy neničí při chemických procesech ještě neznamená, že jim nevezmeme něco z kvality.. určitě jsou chemicky pozměněné, mohou být trošku sušší, ale to se dá doplnit a zregenerovat kvalitní kosmetikou.

Takže můžete být dlouhovlasé blondýnky s kvalitními vlasy, ale stejně tak můžete mít na hlavě upálený chemlon. 
Vše záleží na kvalitě vlasů, chemických procesů, zručnosti a vědomosti toho kdo to dělá. A také na vlasové kosmetice, kterou používáte potom.

V dnešním moderním kadeřnickém světě se dá udělat hodně věcí a můžete si užít i svoje vysněné vlasy v barvách po kterých toužíte. Složitější věci, ale opravdu nechte profesionálům. A pokud se opravdu udělá vše jak má, vlasy mít zničené nebudete.

4682b4

Mohlo by vás zajímat:
Produkty na e-shopu Kosmetika podle pokožky a typu vlasů
Máte další otázky nebo vás zajímají jiné informace o vlasech? Podívejte se na FAQ


Nahoru